De første dagene

Vær hilset!

Fikk et lite pusterom nå, og tenkte jeg kune skrive et lite innlegg om hvordan det er her. Reisen var ekstrem lang og det tok vel 20 timer før jeg var fremme i recife. Der ble jeg møtt med Norsk flagg av søsteren her og en venn av hun. Moren var like rundt hjørnet og sammen sjekket vi inn på et fint hotel midt i slummen.

Etter en god dusj på mitt eget rom dro vi å spiste. Kjøringen her er helt gal, trodde jeg skulle dø ved flere anledninger. Helt sykt hvor fort og nære hvrnarde de kjører. Uannsett, dagen etter shoppet vi litt også dro vi hjem til Campina Grande. Tydelig det at engelsken ikke hjelper meg noe her, da omtrent ingen snakker det. Det gjør vel at jeg lærer portugisisk mye fortere. 

Gatefotballen er akkurat så bra som jeg hadde håpet. Det er asfaltbaner overalt, og alltid noen som spiller der. 

 

 

Slummen er også ganske utbredt, det kommer man ikke unna. Vær glad for at dere lever i Norge. 
 
leiligheten jeg bor i er helt vill. Det føles som om jeg er på et hotel, helt seriøst. Har ikke rukket å ta så mange bilder, men kan slenge ved et bilde av utsikten fra toppen.


 Det er en leilighet per etasje, med egen heis, vi bor i tredje. På øverste etasje er det et treningsstudio, og uteplassen består av et stort svømmebasseng, en bar, en fotballbane med nett over og badstue. Jeg har eget rom med eget bad, det er noe nytt!

Selve familien er annerledes enn det jeg trodde. Vet ikke helt hva jeg skal tro jeg. Broren min bor visst ikke hjemme, han bor i nabobyen. Søsteren min skal jo flytte til tsjekkia på utveksling. Mor og far er visst ikke gift allikevel, så hun bor i nabohuset over gaten. tanten jobber som husjelp TROR jeg, eller så har vi det i tilleg. Aner ikke jeg, fikk bare vite at vi har husjelper, men har ikke sett noe til hun så tror det er tanten. Da er det meg og far da, en artig liten sprett på sikkert 1,70. Han snakker jo ikke engelsk, så jeg jobber intenst med å lære meg portugisisk. 

Igår så ble jeg med broren min ut å spiste pizza med vennene hans, det hadde vært kjempemorsomt om jeg skjønte hva de sa. De lo ihvertfall veldig mye, mens jeg ikke skjønte noe. Jaja det kommer, ble litt med i samtalen etterhvert, og fikk meg en venn (jippiii) som skal spille fotball med meg. ^

Skolen er kjempelangt unna visstnok, tar 1-2 timer med buss, det er jo ikke noe gøy. Ligger en skole et steinkast unna, men det er visst religiøs eller noe og ikke bra. Får se hva vi gjør da.
Det regner hele tiden, og det er dritvarmt og fuktig! Møkk irriterende.
Det var egentlig det, nå skal jeg trene hadde jeg tenkt. 
Sneiks 

9 kommentarer

sindre østfoor

31.jul.2011 kl.17:43

det var jo gøy daa, chill chill, steek videre <3

Cathrine Skovly

31.jul.2011 kl.19:08

Høres ut som en ganske chill leilighet å bo i! Det med skoleveien høres litt kjipt ut. Det blir sånn Aalerud opplegg det der:)

Bjørn R

31.jul.2011 kl.22:15

Supert å høre fra deg. Skikkelig tøfft med den leiligheten. Rene drømmeleil. Høres ut som det haster skikkelig med det språkkurset. Stå på. B-)

Jørgen v

31.jul.2011 kl.22:56

King!

Emilie Sverdrup

01.aug.2011 kl.00:52

Kos deg masse markus!!:):)

Seb!

01.aug.2011 kl.13:45

Prøv denne!

http://www.easyportuguese.com/

Kusine Kristine

03.aug.2011 kl.18:02

spennende å følge med Markus. Gleder meg til å høre mer. Det er bare å kaste seg ut i det med språket, det kommer til å gå kjempebra. Stolt av deg! Klem!

Liv Ringstad Vartdal

03.aug.2011 kl.20:47

Hei Markus!

Kjekt å høre fra deg, mange utfordringer, men de vil du klare.

Lykke til videre.

Klem fra tante Liv og onkel Knut i Rondane.

Lyseggen

07.aug.2011 kl.18:18

Det ser veldig fint ut Markus! :) du får kose deg masse!

Lyseggen out

Skriv en ny kommentar

hits