Regn

Så det hadde vært 10 dager siden sist jeg blogget, så tenkte jeg kunne oppdatere fra Brasil. Livet er egentlig veldig fint akkurat nå! Språket kommer sakte, men sikkert, gjør meg mer og mer forstått. Idag fikk jeg også en veldig koselig pakke fra mamma som blant annet inndeholdt en portugisisk-norsk ordbok som jeg klarte å glemme. Flott!

på søndag hadde jeg en enorm opplevelse. her i byen er det to store fotballag. treze og campinese. eller store og store, de spiller i henholdsvis tredje og fjerde div. uannsett, jeg valgte treze (grunnet min familie liker campinese), og jeg var på treze kamp mot et tilfeldig lag på amigao stadion med noen venner. og herregud for noe trøkk. en helt vanlig fjerdedivisjonsklubb trekker altså 10-15 tusen elleville tilskuere inne på et gjenferdsaktig stadion, og det er trommer, trompeter, bengalske lys, riot control police (aner ikke på norsk), og dusinvis av radio og noen tvstasjoner. makan. hvis dette er fjerdedivisjon, vil jeg ikke tenke på campeonato brasil (den beste divisjonen). uannsett, treze vant 3-1 etter en rekke vakre mål. ble truet med å spise sardiner i en uke, grunnet feiring når jeg kom hjem, hehe!
Tok ikke med meg kamerate i frykt for at det ble stjålet, men kan slenge med link. 

http://bvcolecionismo.mercadoshops.com.br/cpv-0771-postal-estadio-amigo-campina-grandepb_iZ6987XvZiXpZ1XfZ161440-6987-1xIM.jpg

Ting brasilianere liker, som du kanskje ikke visste:
Twitter
Poker
Whisky
Å være homofil (utrolig mange her!)
Japansk mat
Jeg kommer tilbake med mer

Skolen går den, skjønner fortsatt nada så timene går veldig sakte, men nå har jeg fått ordbok som jeg kan jobbe med i timene! Så det blir bra, begynner å komme litt inn i "rutinene" nå. Kjøper 2 pizzastykker til lunsj til den nette sum av 10 kroner. Og de er gode! Og spiller ofte fotball/futsal i friminuttene med mitt lag mot andre lag. Ulempen er at man blir litt svett og ekkel, så det er kamp om sitteplassene under airconditionene daglig. Pultene er helt idiotiske her. Det er stol og pult sammen, snekret sammen på en merkelig måte. Omtrent sånn her, bare lyseblå og plast. 

http://mocoloco.com/upload/2009/02/ids_09_school_d/larisa_liepins_school_school_desk.jpg

Har også trent litt med futsallaget til skolen, da det ikke finnes "vanlig" fotballag. Det er så mye vanskeligere! Må hele tiden løpe, og du får aldri tid med ballen. I tilleg kommer sone-og-mannsmarkering, det hele blir bare en stor tåke. Men det skal bli gøy å prøve å mestre det. Det er også en skoleturnering innad i min skole (etter det jeg har forstått) og jeg har blitt med på lag med noen venner! De ga meg navnet Marcão, som betyr store Marcos. 


Har også virkelig fått kjenne på det ustabile været her. Har blitt godt kjent med en som heter Beto (Gilberto), og jeg satt bakpå motorsykkelen hans på vei til trening, da det plutselig dundret inn tropisk regn. Har aldri opplevd makan, det var så vått atte fy. Selvfølgelig måtte vi stoppe sykkelen, og stelte oss under et tre, som var nærmeste gjenstand. Huff!

Dette er da en elv av vann på "gaten" rett utenfor leil. Sykt


God stemning en onsdagskveld:)

Beto, undertegnede, Caique og Melissa. De er kjærester, søtt!

Det var vel egentlig det, ikke så mye sykt som har skjedd, har begynt å hele tiden gjøre små ting som gjør at jeg ikke savner hjemme. Det er det som er det værste, når du ikke gjør noe som helst, og den lille følelsen kommer krypende inn. Men nå begynner virkelig oppholdet og ta form, og jeg gleder meg så skrekkelig mye til den dagen jeg kan dette språket. Hver gang jeg hoster opp noen gloser og folk skjønner meg, er det en stor seier! 

Så jeg har det alt i alt supert akkurat nå! Savner selvfølgelig Norge, familien og de gode vennene, men tiden går fort så jeg ser dere snart!  

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits