Opp og ned

Hei!

Har noe dårlig, men mye bra. Kan starte med noe som skjedde idag, som var utrolig uhyggelig. 
Jeg kommer nok til å huske idag en god stund. En av de jeg har blitt best kjent med, som snakker veldig bra engelsk og spiller fotball, viser seg å ha epilepsi. Midt under timen idag fikk han et relativt kraftig anfall, og det var grusomt å se på. Jeg visste jo ikke hva det var, hadde jo ikke opplevd sånt før. Så han ble båret bevisstløs og spasmende ut av klasserommet mens folk gråt og alt var hysterisk. Jeg trodde han kanskje skulle dø, for jeg skjønte jo ikke hva de sa eller hva som sjedde. Men ambulansen kom og nå ligger han på sykehus og alt er greit. Men sånne ting glemmer man ikke med det første. 

Annet enn det er alt strålende her nede. Forrige uke gikk relativt fort unna, ingen superstore hendelser. Skole-laget mitt hadde to kamper i den lokale serien som jeg så på begge gangene, og det var skikkelig gøy. Utrolig mange ungdommer som hadde samlet seg for å se laget sitt. Iløpet av mototaxi turen til hallen ble jeg godt kjent med sjåføren, som også ga meg visittkortet hans. Det er et tegn på at jeg kan ringe han når jeg trenger skyss, og det har jeg gjort også. Er nok ikke ALLE sjåfører man kan stole 100% på, så det er greit å ha en fast som man er trygg på. Litt tilfeldig er det at han også heter Marcos. 


Dette er ikke Marcos, men en eller annen tilfeldig dust som kjørte forbi akkurat idet jeg skulle ta bilde av skolen min.

Igår kveld dro jeg, bror og mor over gaten til den nyåpnede sushi-restauranten Oka. Den var utrolig fin og moderne, helt klart et sted jeg skal komme tilbake til. Savnet selvfølgelig min faste sushidate Vilde, men men. her nede er det tydeligvis vanlig å spise noe som heter Temaki, som jeg ikke visste hva var. Fikk meg et sjokk når denne tingen ble servert på bordet mitt! Det var godt altså!

Fredag etter skolen spilte jeg fotball på banen i leilighets-omerådet, med noen småbarn som visstnok bodde i en eller annen etasje. Jeg trodde det skulle bli lett for meg med min overlegne størrelse, men de løp rundt meg og det var helt klasseforskjell. Riktignok prikket jeg inn et par mål for laget mitt på ekte Drillo-vis, men allikevel var det flaut å bli driblet på den måten. Etterpå dro jeg på to forskjellige barer, som tydeligvis er vanlig her, og hadde dte kjempegøy! Lørdag tok jeg det rolig, spiste middag med noen venner på en sportsbar i utkanten av byen og tok det rolig.

Søndag morgen var det far i huset som disket opp med farofa, som er mat av noe slag. Vet ærlig talt ikke hva det er, men det er noe mel, kjøtt og grønnsaker blandet sammen. Godt var det uannsett! Veldig vanlig brasiliansk mat. 
Slenger med et bilde av rommet mitt i mangel på bedre ting å skrive om.

En klassekamerat og lagets beste spiller. Helt vill selvfølgelig, noe å se opp for i fremtiden!
 Har også en video av kampen, men vet ikke helt hvordan man gjør det, så den får jeg nesten bare spare.

Grunnen til at dette innlegget kommer så sent er at jeg har spilt poker med noen venner i mange timer, og vunnet litt over 200 norske kroner. Det er deilig gevinst på en mandag kveld. Som sagt, så er poker en trend akkurat nå, og da må jeg jo bare pusse støv av de gamle ferdighetene mine. 

Markus 

4 kommentarer

Herborg Lothe Stava

06.sep.2011 kl.22:47

Heisann, blitt tipset av min datter Thea om bloggen din og synes det er artig å lese om hver deres opplevelser i Brasil. Tøffe tider til tider men dere er flinke å kommer dere gjennom de. Jeg er imponert og blir så glad for at dere går inn for å lære språket. Med språket på plass blir jo det meste løst. Så stå på å snakk så blir det bare kjekkere og kjekkere.. Ønsker deg lykke til videre, fortsett å blogg for det er så kjekkt å følge med dere. Flinke å skrive og vise oss bilder er dere også...

Hilsen Herborg (Theas mamme)

mormor

10.sep.2011 kl.17:02

hei Markus, lest bloggen din, jammen flink til å skrive! og mye rart har du opplevd!! syntes det skummelt med poker, pass på pengene! virker som du begynner å trives og komme inn i det? lykke til videre, gleder meg til neste blogg. klem fra mormor

tuva og gins

14.sep.2011 kl.17:10

håper du koser deg masse i brazzil, men du må oppdatere blogg1 mer!! <3

markusibrasil

15.sep.2011 kl.02:33

mormor: tusen takk, artig at du klarer å følge med på bloggen min uten min data-ekspertise! Passer på mine pokerpenger, men det er ikke mye vi spiller om. klem

herborg: gøy å vite at mange forskjellige folk følger med, og takk for oppløftende kommentar! høres ut som om thea opplever ca det samme som meg, så det er jo bra.

tuvs og gins: jeg koser meg, men dere koser dere vel i norge også O.o

hehe klemzzzz

Skriv en ny kommentar

hits