Gebursdag

Hei!

Min far hadde bursdag på torsdag, da fylte han imponerende 71 år tror jeg. Gammern! Familie og venner ble invitert, og bursdagskaken var der også. Familien min er ikke noen stor typisk brasiliansk festefamilie, men foretrekker heller en koselig middag med nære venner og familie. Jeg syntes det er helt greit, har ikke noe problem med det egentlig.

Mor stående, junior bror og marcelinho. Han har en lillebror som heter Dôdo, som har vært veldig mye i leilen vår og har omtrent vært som mine to lillebrødre. Det er veldig flott egentlig, hjemme i norge var jeg alltid minst, så det er kjekt å være litt storebror iblant. Ble litt skuffet når jeg fikk familie uten lillesøsken, men disse to fotballspillerne har rettet opp mye av det! :)

På fredag spiste jeg på en pizza og crepes restaurant like ved huset mitt sammen med noen fra klassen. Det var veldig fint sted, kanskje litt for fancy for min del. Men etter det dro jentene fra klassen, og jeg og Caique dro hjem til Beto og spilte poker med de faste spillerne. Jeg tapte, hehe. Jeg sov hos Beto på fredag, og lørdag morgen var det klart for min debut for skolelaget i futsal. Vi fro rett fra beto's hus til banen, og jeg fikk min første drakt. Hadde ikke med kamera, så ingen bilder derfra dessverre. Det gikk ordentlig dårlig, jeg spilte som en rotte. Det er så stress med futsal, du får aldri fred med ballen. Du tror kanskje ikke det er så forskjellig fra vanlig fotball, men du må omstille deg så sinnsykt for å kunne spille, og det har ikke jeg klart enda. Riktignok vant vi 7-0, takket være den spilleren jeg omtalte i et av de tidligere innleggene's 4 mål. Merknad for fotballinterreserte: Han er i familie med Porto-spilleren Hulk, som er fra byen min. Siste oppdatering er at et lag i Ecuador og faktisk Porto har tilbudt han kontrakt som juniorspiller. Riktignok overbeviste moren hans han om å si nei, men du skal ikke se bort ifra at han ender opp i portugal snart. 

Når jeg kom hjem etter kampen følte jeg meg veldig dårlig. Jeg kastet opp og hadde det ikke noe godt. Jeg tok en veldig rolig kveld i godstolen til far som jeg fikk låne for anledningen, mens vi så fotball og poker. Det var hyggelig, klarte endelig å snakke litt med han og forstå hva han sa. Det er vanskeligst å forstå han av alle, for han har sånn grøtstemme, så det var befriende. Men nå holder jeg samtaler på brasiliansk (jeg velger å si brasiliansk og ikke portugsisk, fordi det er mer forskjellig enn folk tror), så innen bursdagen min 12. okt håper jeg jeg klarer å snakke godt. Søndag var jeg ikke mye bedre, men marcelinho og dôdo kom over så jeg trillet litt kule med de for å komme meg litt ut av huset.godstol!

Idag skulle jeg egentlig spise burgers med noen fra klassen, men de har enda ikke kommet, så tviler på at det blir noe av. Fikk høre før jeg dro at latinere er dårlig med tiden, men at det er "litt av sjarmen". Jeg syntes det er helt møkk irriterende! Jeg er en veldig disiplinert person, som har orden på mye og holder avtaler, og jeg går på veggen når folk ikke gjør det samme. Vet jeg stiller høye krav, men sånn er jeg bare. Blir nok vant til det etterhvert, men akkurat nå er det bare frustrerende.

Forrige skoleuke var også den kjedeligste i manns minne, uten tvil. Det var en slags prøve-uke, som betydde at hver time var en prøve i et fag, som varte 2 timer. God nyhet; de aller fleste lærerne var sympatiske og forstod at jeg ikke kunne ta prøven dems på grunn av at jeg ikke skjønte det. Dårlig nyhet; jeg har aldri kjedet meg så mye før. Jeg prøvde å sove, jeg prøvde å spille snake og jeg prøvde på mitt dypeste tidspunktet å meditere. Med det sagt, så hadde jeg muligheten til å skrive av andres prøver, men til og med det hadde blitt så mye stress fordi jeg måtte få stavet opp hvert ord. De jukser forresten skikkelig mye på prøver! hehe

Håper også at de som var på Mac Miller konsert i Norge hadde det sykt virkelig en av favorittartistene mine nå og er sur fordi jeg ikke kunne være der. Hehe

Til neste gang; lev vel!

Markus 

Én kommentar

Jørgen v

25.sep.2011 kl.02:59

Føler min jobb før du dro var å gjøre deg klar for sene brasser :-)

Skriv en ny kommentar

hits