Oktober, du er min venn

Da var jeg her igjen.

Det nærmer seg sommer her nede, og det blir bare varmere og varmere. Jeg trives faktisk skremmende godt akkurat nå. Skolen denne uken ble veldig amputert, grunnet at klassen min hadde prøver, og da sa lærerne at jeg ikke trengte å komme på skolen. Det skjedde fra onsdag til fredag, så jeg har hatt langhelg. Og ikke nok med det, mandag og tirsdag er det Campina Grande's bursdag og lærernes dag. Da har vi fri, og på onsdag er det barnas dag, og i tillegg min bursdag! Det betyr en uke fri det! sweeeeeet . Ikveld drar jeg sammen med bror til nabobyen João Pessoa, som ligger en time unna. Mor og far venter på oss der, så skal vi være der til onsdag tror jeg. Byen er den største i staten, og ligger helt inntil kysten, så jeg forventer at jeg får mitt første strand-opphold! Det er jo litt skuff at det har tatt så lang tid, men hva kan man gjøre? I tillegg til familien min er det mange jeg kjenner som er der, blant andre beto og caique, så jeg skal møte de imorgen hadde jeg tenkt. Det er veldig vanlig å dra til sånne byer når det er ferie, akkurat som nordmenn drar opp til snødekte fjell og hytter når man får litt plass på kalenderen.

På onsdag var jeg i bursdag til en vennine fra klassen på et pizzasted som hete safari. Var masse dyrefigurer og jungellyder der, og servitørene var kledd ut som safari-guider. Ble litt mye for min del, men det var veldig hyggelig!
Det var nesten bare folk fra klassen min der, så det var koselig. Dagen skal gratuleres!

Safari pizza, du har servert pizza til meg og mine venner. Takk for det.

 

Meg og bursdagsbarnet, johiii.

 Jeg kjedet meg grenseløst igår, også spurte broren min om jeg ville bli med meg på et kjøpesenter og jeg takket ja. Stedet var på størrelse med Østerås Senter, så ikke noe store greier. Der var mange av vennene hans og de skulle spille et kortspill av noe slag, med magi og sånn. Det var ikke noe for meg, så jeg gikk til Subway alene og møtte noen venner. Grunnen til at jeg skriver dette, er at jeg satt meg ned og ventet på noen, også begynte en kar å snakke til meg. Det var ikke så spesielt i seg selv, men plutselig fant jeg meg selv snakke brasiliansk til en fremmed person, og begge forstod hverandre. Nå vet jeg ikke om jeg hadde flaks med hva han sa, fordi jeg forstod faktisk omtrent alt, men språket er der nesten nå. Glede!
Verdens beste katt.

 

Nå må jeg løpe til bussen til JP, så vi snakkes om en uke igjen. Skal ta mange fine bilder, det blir bra vet!

på gjensyn

2 kommentarer

bella

10.okt.2011 kl.00:27

entendi tudo!

Tante Marit

11.okt.2011 kl.19:59

Hei Markus. Morsomt å lese dine kommentarer om hvordan du har det i Brasil. Spennende lesning og et spennende opphold. Du lærer noe som det er få forunt. Ha en fin feiring av dagen din den 12. oktober. Hilsen tante Marit

Skriv en ny kommentar

hits