17 år!

Heei

Mye har skjedd iløpet av denne uken, mye som kan fortelles her og mye som jeg skal holde for meg selv. Av det mest åpenbare har jeg hatt bursdag, det var på onsdag og var veldig annerledes fra Norge.

Før bursdagen gruet jeg meg veldig til å for første gang tilbringe dagen uten familien min i Norge. Jeg prøvde å fortelle dette til familien min her dagen før, men vet ikke hvor mye av det de skjønte. På selve dagen glemte de at jeg hadde bursdag, og jeg ville ikke si at jeg hadde bursdag, vet ikke hvorfor men følte jeg ikke burde trengt det. Så noe stor feiring ble det da ikke, dagen bestod for det emste av biltur hjem til CG, skyping med mor og far og hamburgers med noen venner. Kan vel påstå at det var min dårligste bursdag iløpet av 17 år, uten at jeg egentlig husker de 15 første.  Men det som hjalp veldig mye var bursdagshilsener fra venner på facebook! tror det var ca 250 som skrev, og det hjalp mye og gjorde dagen bedre.Jeg sa dagen etter at det var bursdagen min, litt motvillig, og da ble de veldig lei seg og det ble egentlig jeg å fordi jeg innser at jeg egentlig burde sagt det dagen før. Uannsett, da dro jeg og mor til byen og kjøpte fotballdrakt som presang, og avtalte at på lørdag skulle jeg ha grill med venner. Så det løste seg mer eller mindre!

Annet enn det, så har det vært mye bra. Turen til JP var fin den, ble kjent med mannnen til moren min, altså min stefar, og han var en veldig hyggelig kar. Han og faren min er gode venner de, jeg er ikke voksen så jeg vet ikke om det er vanskelig eller lett, men uannsett. Stranden var veldig fin den, mye folk men for all del. Tror egentlig den byen er mye bedre med venner enn familie, så neste gang jeg skal dit skal jeg sørge for å gjøre det med venner. Fordi det ble liksom litt kjedelig, vi ville gjøre forskjellige ting så det ble litt rart.

 

Bassenget i leilen til bror


Jeg har merket at jeg ikke ler på langt nær så mye som jeg gjorde i Norge, men det kommer vel egentlig av at jeg ikke skjønner vitsene her. Det eneste som er morsomt er jo når folk faller eller noe lignende, men når jeg begynner å skjønne mer så blir det jo lettere. Så fredag var en av de morsomste dagene jeg har hatt her, hadde sjukt mye latter som skulle ut, og da kom alt ut på en gang. 

Meg som repper et hjerteformet basseng. 

Lørdag var det da grillingen min, eller mer familiens grilling, fordi både broren min og faren min hadde venner der. Det gjorde meg egentlig ingenting, var litt stress med å finne ut hvem jeg skulle invitere, har jo ikke SÅ mange venner og i tillegg når den skolen jeg kjenner mange på hadde skolegrilling samme dagen, ble det hele litt stress. Men jeg følte det kom nok folk, og det var jo veldig hyggelig og det ble en fin bursdag. Etter grillingen som sluttet rundt seks, dro jeg til en kar som også hadde bursdag et lite stykke unna, og møtte de som hadde vært på skolefesten. Det var veldig kjekt det å, var nesten bare folk jeg kjente der. Begynner å komme inn i noen miljøer/gjenger (vet ikke hva jeg skal kalle det, alt høres kleint ut), så det er mye enklere å forholde seg til enn enkeltpersoner. 

Igår søndag gjorde jeg veldig lite, sov veldig lenge, selvom den som kjenner meg vet at det ikke er lenge. Jeg hadde forresten også en av mine beste dager på pokerbordet og firedoblet pengene mine iløpet av to timer. Deilig! Så når jeg kom hjem spanderte jeg burgers på meg selv og mor, en hyggelig ting jeg følte jeg kunne gjøre.Favela brorMeg og stefar


Jeg har også fått en veldig fårlig nyhet som irriterer meg sjukt. Det er at jeg må bytte skole, til den jeg egentlig skulle gå på. JEg har ikke lyst i det hele, jeg koser meg på CERC hvor jeg har fått mange venner og kommet godt inn i rutinene. Har blitt en aldri så liten kjendis der, alle kidsa løper i flokk rundt meg. Jeg fikk også beskjed om at jeg kunne gå på denne skolen året ut, men nå er altså IFPB tilbake i jobb igjen. De er egentlig drittsekker, fordi de sendte en mail til afs hvor det sto at jeg måtte gå på den skolen, hvis ikke tok de visumet mitt (som står i deres navn) og sendte meg hjem til Norge. Så det er ikke mye jeg får gjort med det, skal prøve så godt jeg kan å få byttet tilbake. Neste mandag blir min første skoledag der, så denne uken blir nok min siste på cerc. Det som er bra er jo at jeg har blitt kjent med mange venner på skolen min, som jeg antageligvis ikke hadde blitt om ifpb ikke hadde streiket. Tilfeldigheter. Jeg hadde heller ikke blitt sur over å gå på den skolen fra første dag, det er bare at det er så ergelig når sånne ting skjer.

I tillegg går det ikke så bra for vertssøsteren min i Tsjekkia, hun har allerede byttet familie en gang og må kanskje gjøre det igjen pga ting med familien. Kan også være hun reiser hjem hit, spør meg gjerne hva jeg syntes om det men kommer ikke til å skrive det her. 

Forresten så har jeg oppdaget en serie som heter Planet Earth, http://www.imdb.com/title/tt0795176/, som er helt sjukt å se på en tidlig søndags morgen. Det er dokumentar og jorda, og jeg blir så rolig og avslappet av å se på det. Du må nesten se det med bra bildekvalitet, da det er halve poenget, at det er syk grafikk. Anbefales på det sterkeste.   

Snart kommer det et innlegg om hvordan det virkelig er å være utvekslingsstudent, for de som er keen på det neste år, men denne gangen hadde jeg for mye å si til å begynne med det. Så stay tuned, neste gang blir det harde ord. 

 Fred


 

2 kommentarer

Coach

17.okt.2011 kl.16:11

Noe sier meg at denne vertssøsteren er ganske fin.................

Noodle

18.okt.2011 kl.07:50

du er såpass phet at du kommer til å bli celeb uansett hvilken skole du går på. word.

Skriv en ny kommentar

hits