Mye ting

 

Hei!

Denne uken gikk meget fort unna for min del. Jeg fikk jo beskjed om at jeg skulle bytte skole neste uke, og gjorde meg egentlig forberedt på å si hade på fredag. Men på torsdag ringte jeg AFS her i byen og fikk kranglet meg til at de skulle ringe AFS i Rio de Janeiro og høre om det var noe de kunne gjøre. Jeg venter fortsatt på svar, så vet ikke helt hvilken skole jeg skal gå på nå på mandag. Grunnen er at det kanskje finnes en eller annen lov som lar meg bytte skole (altså bli på CERC) uten at IFPB kan ta visumet mitt. Så håper inderlig det ordner seg, selv om jeg sa hade på fredag. Eller egentlig ikke, fordi faren til en venninne i klassen døde rett før siste time, han hadde vært syk lenge, men det var trist stemning i klassen så jeg følte egentlig ikke for å lage så mye oppstyr. De aller fleste i klassen vet ikke at jeg egentlig har sluttet, men men. Jeg skal si ifra når jeg vet noe mer.


 

Meg og <3 venner <3

Kjære klasserom 

Jeg skulle egentlig reise til et sted som heter Pantanal i neste uke, men fant ut at det ble for mye styr med betaling og tidsfrister osv. Det ligger helt nede ved grensen til Paraguay, og jeg tror det er et flott sted, men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Jeg skal nemlig til amazonas neste år! Det er neste mai, 10 dager, og jeg gleder meg sjukt. Skal sove i jungelen en natt og gjøre mange andre ting! Pluss at jeg snappet opp fra brosjyren i miniskrift at all kommunikasjon foregår på portugisisk på disse turene, så de som reiser på turen neste uke vil få seg en liten nedtur hvis de ikke kan snakke det. For eksempel en sær type fra Grønland bor i byen min fra AFS, snakker nesten ikke portugisisk, så hun kommer til å få seg et sjokk når hun reiser neste uke.

Uken min bestod for det meste av det vanlige, var veldig oppgitt over skolesituasjonen min så brukte mye tid på det. Ukene går egentlig veldig fort her nede, nå har jeg snart vært her i 3 måneder, og nå er det under 8 måneder til jeg er hjemme. Selvfølgelig gleder jeg meg til å se alle sammen igjen, men jeg har det veldig fint her nede! Mange som lurer på hvordan jeg har det på facebook, så jeg har det bra altså! Fredag spiste jeg sushi med mor og stefar, var faktisk en sushi-buffet. Jeg er forresten veldig glad for at det ikke er noe drama mellom far og stefar, hadde ikke likt å bli satt imellom de. Jeg hadde ikke sett en sushi-buffet før, var veldig mye å velge mellom. Jeg er veldig ubesluttsom av meg, så jeg brukte sikkert 10 minutter på å forsyne meg, var søren ikke lett. Igjen skulle jeg ønske at Vilde hadde vært der, fordi hun er veldig flink til å få meg til å bestemme meg! Hehe

Etter sushi dro jeg bare til en restaurant/bar rett over gaten sammen med noen venner, var ikke humør til mye fanteri så tok det rolig. I dag lagde jeg også taco for min kjære familie! Flink som jeg er, tok jeg sjansen og hamstret fôr mens vi var på et gedigent supermarked. Var faktisk gedigent. De visste egentlig ikke hva det var, de hadde i hvert fall ikke spist det før. Problemer oppstod på supermarkedet når jeg prøvde å forklare at jeg trengte revet ost, kjøttdeig, tacokrydder og fajitas.

The naked chef

Godt!


Heldigvis har jeg et utenomjordisk sett med øyne som spottet mesteparten av det jeg trengte, utenom tacokrydder og revet ost. Jeg prøvde å forsikre meg om at vi hadde rivjern hjemme, men uten ordbok er det vanskelig. Hva er egentlig rivjern på engelsk for den saks skyld også? Heldigivis har vi utviklet et brukbart mime-språk, så det ordnet seg fint. Resultatet ble vellykket, selv om lompene var veldig små. De trodde det var pannekaker vi skulle spise, lol.

På fredag fikk jeg også pakke fra Norge, mor og far sendte kjærlighet. Den inneholdt bursdagskort, mange kule ting, og av alle ting kjemi-og-biologi bøker. Selve skolejobbingen min har vært bortimot fraværende, og da blir den eldre garde bekymret. Vi får se hvor mye studering det blir fremover, ellers var jeg veldig glad for pakken! Jeg har nesten også lyst til å si at jeg kan portugisisk nå, selv om jeg er usikker på hvor grensen går for om man kan det. Selvfølgelig er det masse jeg ikke kan, men tingen er at samtaler om hverdagslige ting går greit, og skjønner det meste. Vet ikke jeg, neste trinn opp nå er vel flytende, som kommer til å ta noen måneder. Jeg hadde sikkert kunnet mer om jeg hadde begravd meg i ordboka og pugget ord, men jeg har heller brukt tid på å snakke med folk og heller prøve å huske. Har vært mye gjetting hvor jeg tar et engelsk ord og legger en brasiliansk klang på det, som noen ganger funker glatt mens andre ganger får meg til å se ut som en dust. Uannsett.verdens beste ting å spise, alltid en i lommen. Slags peanøtt-karamell opplegg.


PittsBURG. Burgers som holder oppe til klokken 05:00. Kjærkomment over gaten!
Superpakke

 

Også vil jeg si supermye gratulerer med dagen til beste Syvers, savner deg! 

Hadeeeeeeeee 

6 kommentarer

ugg sko

24.okt.2011 kl.05:48

Stilig <3! love the photos!! chuck and blair <3 skjekk ut her og :) :)

ugg støvler

24.okt.2011 kl.08:30

Godt du har det bedre, selv om ting til tider er vanskelig..du har vært igjennom mye!

Jørgen

24.okt.2011 kl.10:00

Internationalt ord for rivjern markus. Dette burde du visst.

Det er Gennaro Gattuso!

moncler jakke

24.okt.2011 kl.10:15

Hva slags gjesteinnlegg ønsker du? Noe i samme form som resten av bloggen?

nike shox

24.okt.2011 kl.11:17

Fin blogg! :) Ha en fin kveld videre. ♥ Det hadde betydd utrolig mye for meg om du kommenterte på bloggen min. :D

markusibrasil

24.okt.2011 kl.16:17

Hehe han er klikkshit i hodet.

Skriv en ny kommentar

hits