Søndag kveld

Hei! Søndag kveld nekter å la meg sove, så hvorfor ikke oppdatere? 

Sist gang jeg blogget kom jeg hjem fra JP, og svært lite har egentlig skejdd siden den gang. Jeg har levd det kule livet i Campina, som jeg mener er den beste byen å bo i, i Brasil.  I dagene etter JP var jeg ganske på vidda, så de ble tilbrakt i min seng. Torsdagen tok jeg turen til min gode venn Isaac etter at jeg hadde spilt biljard i sentrum i imponerende 3 timer. Begynner å bli en ganske god spiller nå, som alle andre brasilianere er. Det er noen ting alle brasilianske menn må kunne i livet; biljard, et kortspill som heter piff,  spille fotball, telle penger og faktisk lage en bønnerett som er spesiell her. Jeg mestrer 3/5 på dette tidspunkt. Uannsett, klokken var vel 11 når jeg dro til han så ingen premie til den som gjetter at jeg sov der. Han yppet seg i Fifa, så det ble krig helt til sola sto opp faktisk. Vi våkner opp til fredag, som er sjef. En venn, Breno, kommer over til huset til isaac, og han vil også yppe seg i Fifa. Nok spilling, tenker vi. Vi tar på oss finstasen og drar avgårde til en lang natt. Dette var dagen da Beto fyller 18 år, så det er klart vi må se han når klokken passerer midnatt. Første stoppested; supermarked og kjøpe dråper. Etterfulgt av konsumering av dråper i huset til en vennine av folket. Svært lite som skjedde der, men helt klart god stemning. Når klokken tikker 00:30, går turen til Bobby espetinhos, eller Bobbys små spyd som det heter på norsk. Det er ofte der man finner Beto, på grunn av at kjæresten bor over gaten for dette stedet og fetteren hans jobber der. Restaurangen blir stormet av to ungdommer når vi får øye på bursdagsbarnet, så der blir vi i en liten time mens praten går om livet og Bobby's små spyd inntas med stor glede.

Etter at restauranten stenger beveger vi oss til leiligheten til en venn som kalles urea, eller ørene på norsk. Her får du ofte kallenavn ut ifra hvordan du ser ut. Hørtes kanskje litt rart ut, og det tok meg litt tid å bli vant til det, men sånn er det altså. har du en stor munn, ja da kalles du bocão, som er stor munn. Er du feit, kaller folk deg enten bubinha, bolinho eller gordinho. Hvis du stammer, da kalles du gago. Er du blond, lytter du når noen sier galego. Den har jeg hørt et par ganger. har mange flere, men dere skjønner poenget.  Uannsett, der så gjorde vi egentlig ingenting så jeg og isaac dro og spiste hamburger før vi dro tilbake til huset hans og spilte litt fifa og cod før det var på tide å sove. Lørdag, sábado eller sabadão alt ettersom. Går i mye av det samme, bare roligere enn fredag. Jeg, isaac, breno og en annen kar (sávio, eller cabesão, som betyr stort hode lol) kjører rundt i byen bare for å se stappfulle barer og restauranter. Vi finner endelig løsningen i en bar som ligger over gaten for leiligheten min. Har vært der før, så god stemning. Stedet heter Willy House, oppkalt etter en tysker som en gang i tiden drev stedet. Han forsvant plutselig for noen år siden, og ingen vet hvor han ble av unntatt daglig leder i dag som nekter å si noe. Mystisk! La oss nå ikke finne på konspirasjons-teorier, fordi det finnes mange her, tro meg! Uannsett, tysk øl ble nippet og noe så freidig som osteballer ble spist! Du leste riktig! Sprøstekte ostekuler på størelse med poppet popcorn kanskje, dyppet i en rosa dressing med bittesmå spyd, nesten tannpirker. Perfekt. Ja du kan kanskje le litt, men hvis du selv sitter der og ser dine venner gomle i seg osteballer vil du også ha lyst på noen. 

Liten artig ting som skjedde denne kvelden, var at kelneren vår diskré plasserte denne lappen på bordet, pekte på meg og sa at noen på denne restauranten hadde addresert den til meg.

Ikke visste jeg hva jeg skulle gjøre, så etter 10 minutters prating med de andre og tenking på at det kunne være alt fra en homofil, til noen venner av oss som var på restauranten som tullet til en gal jente, bestemte jeg meg for å svare at joda, jeg snakker engelsk. Så hvis du vil, kan du komme til bordet vårt og slå av en prat. Men etter å ha gitt den til kelneren og ventet i et kvarter, så kom han tilbake og sa at vedkommende hadde forlatt restauranten. Så nå får jeg aldri vite hvem det var. Vi dro tilbake til huset til isaac og jeg sov der på nytt. 3 dager på rad. Grunnen var at vertssøsteren min har kommet hjem igjen fra tsjekkia og det har vært noen små komplikasjoner også videre. Hun drar tilbake om 4 eller 5 dager riktignok, fordi dette besøket er fordi onkelen hennes her døde forrige uke. Det glemte jeg jo å si til dere. at onkelen min døde forrige uke. Han var politi, og rykket ut til et bankran ikke langt unna byen min. 15 ranere på 3 politimenn ble dessverre for feige tall, og han ble skutt og drept. Stor sorg dukket opp i familien min. Det som var værst, var at det eneste vi fikk vite først var at en var skutt og drept, en var skutt men overlevde mens en klarte seg uten en skramme. Da ble det som lotto når de dro til sykehuset hvor han lå og fikk vite det. Moren min befant seg i Rio når dette skjedde, så hun tok første fly hjem og var den siste som fikk vite det, men også den som har tatt det tyngst. Jeg kjente onkelen, han hadde vært her noen ganger, kjempehyggelig type, knappe 40 år og etterlot seg en familie med to ungutter. De to befant seg faktisk i leiligheten når vi fikk vite om dette, så det var mildt sagt grusomt å gå gjennom som "tilskuer". Det som overrasker meg, er at når jeg sa det til vennene mine, sa de bare at sånne ting skjer her i Brasil, og at det må man nesten regne med når man er politi. Selvfølgelig er det trist, men sånn er det.

Så nå sitter jeg her på søndag kveld, og har skrevet mer enn jeg trenger egentlig. Skolen vet jeg fortsatt ikke mye om, AFS har mistet litt interessen i meg føler jeg, så vi får bare se hva som skjer videre. Jeg har lagd meg utsøkte smørbrød som jeg har spist mens jeg har skrevet dette. Tastaturet har blitt griset til med ketchup, så nå skal jeg vaske vekk det.

Så også en type kommenterte at jeg skulle "linke" til bloggen hans, så da gjør jeg det nå. Tydeligvis en side med alle bloggene til de som er på utveksling. Kult syntes jeg. www.utvekslingsblogger.com  . Også en type som heter Bjørn-jonatan som tydeligvis skal på utveksling har kommentert, så jeg kan med en gang si til deg at jeg fikk vite vertsfamilie når jeg var på Hove, så det var vel i månedsskiftet Juni-Juli. Så ikke regn med en email i nærmeste tid. Men ta kontakt med meg på facebook hvis du har det, så skal jeg svare på spørsmålene dine hvis du vil det, husker jeg var veldig nysgjerrig før jeg dro. http://www.facebook.com/MarkusRingstad . Ta kontakt hvis du vil ha svar på dine spørsmål! 

Idag var jo også superbowl, så jeg har følt meg skikkelig amerikansk idag! Jeg og isaac dro først til et gigantisk supermarked og kjøpte øl og doritos, hvor jeg faktisk ble kjent igjen av bekjente hele 4 ganger! Artig! Igjen, brasilanere er veldig flinke til å bli kjent med folk, så jeg har fått mange bekjente nå. Så gikk turen til en av hele tre subwayer vi har her i byen, og jeg slo på stortrommen med en 30 cm med kylling! Følte meg ganske kul når jeg bestilte. Etterpå så vi kampen med subway, øl og doritos i huset til en venn med broren hans og noen venner av han. Storkos! Jeg hadde veddemål med isaac som jeg vant, han satset drøye 30 kroner på Patriots, mens jeg stolte på giants og de vant jo så det gjorde jeg å! Følger ikke mye med på NFL, så måtte veddemål til for å gjøre det interessant. Jeg er mer NBA og baksetball! 

Dette ble ganske langt innlegg, så takker for meg på en søndag kveld hvor regnet plasker ned utenfor vinduet mitt. Merker jeg bør slutte nå, nå som jeg har hørt gjennom en hel spotify-spilleliste mens jeg har skrevet dette. Stort smilefjes fra Markus i Brasil :)
2 kommentarer

Bjørn-Jonatan

17.feb.2012 kl.15:13

halla du! med fare for å virke litt for direkte og innpåsliten, så sier jeg dette. Enten så godtar du meg som venn på face, eller så ordner du slik at jeg kan skrive til deg, for det går ikke akkurat nå.. haha,håper du har det greit fett i Brasil så det er det som hindrer deg :)

Og jeg kom opp med et spørsmål jeg lurte veldig på, trengte du å sende inn karakterene dine til AFS Brasil / Skolene i nærområdet du bor i ? liksom, de du hadde 1./2. termin på 1VGS. Hvilken linje går du?

Noodle

20.feb.2012 kl.02:23

haha når du skrev "Etterfulgt av konsumering av dråper i huset til en vennine av folket." hørtes det ut som du var hos en prostitute.. whadap playah! ;)

Skriv en ny kommentar

hits